Прийняті Кабінетом Міністрів України нові обмежувальні правила під час карантину через коронавірус виявились найбільш суворими для людей похилого віку. Урядовий портал опублікував відповіді на найбільш актуальні питання, які турбують людей після 60 років. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Великий резонанс викликали нещодавно прийняті постановою №211 норми щодо обмежень стосовно громадян, яким більше 60 років. Тому детально відповідаємо на питання, які найбільше турбують людей цієї вікової групи», – йдеться в повідомленні.

Чи можна людям 60 років та більше виходити на вулицю 

Людям від 60 років рекомендують перебувати вдома та утримуватись від контактів з іншими особами, окрім тих, з якими вони спільно проживають.

Що робити самотній людині похилого віку, в якої немає можливості купити продукти та ліки

В такому випадку дозволено відвідувати магазини, аптеки та інші місця торгівлі, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції. Необхідно дотримуватися масочного режиму та мати при собі документи, які посвідчують особу.

«Крім того, у вас є можливість звернутися до Управління (відділу) соціального захисту населення за місцем проживання. Уряд доручив обласним державним адміністраціям вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід. Це, зокрема, стосується придбання та доставки продуктів харчування та ліків соціальними працівниками», – зазначили в Уряді.

Як оплатити комунальні послуги пенсіонеру в режимі карантину

Через онлайн сервіси – дистанційно, за допомогою інтернету.

Найближчими днями Уряд планує зробити можливим оплачувати комунпослуги через відділення банків та Укрпошту.

Для цього потрібно зареєструватись у системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на «гарячу» лінію банку і надати інформацію про перелік ЖКП, які бажають оплатити дистанційно, та необхідні дані для оплати послуг з їх рахунків.

«Одержувачі пенсій та грошових допомог також зможуть оплачувати житлово-комунальних послуги безпосередньо у листоноші під час отримання пенсії та грошової допомоги, або замовивши відповідну послугу, зокрема, телефоном»

Що робити, якщо з’явились симптоми коронавірусоної хвороби

Популярні новини зараз

У Києві люди вийшли на акцію "Free Azov" на підтримку військовополонених

Селекціонер з Київщини вивів сорт банана, який можна вирощувати на підвіконні

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще

В лікарню йти не треба, залишайтесь вдома та зателефонуйте сімейному лікарю (номер телефону можна знайти в декларації, на сайті лікарні, або зателефонувати в реєстратуру своєї лікарні і запитати там), або викликайте швидку (103), або зателефонуйте на «гарячу» лінію 1545 і залиште контактну інформацію про себе.

Чи можна працюючому пенсіонеру ходити на роботу

Можна, якщо ви працюєте на підприємствах критичної інфраструктури та здійснюєте заходи, пов’язані з недопущенням поширення COVID-19 і не можете працювати віддалено.

Нагадаємо,  партія Голос вимагає змін до карантинних обмежень.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

На вулицю із паспортом, та не більш, ніж у двох: які нові обмеження затвердив Уряд

Поліція Києва показала, як полює на порушників карантину (відео)