В пресслужбі партії «Голос» зазначили, що обмежувальні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, які затвердив Уряд, надто жорсткі на шкідливі, депутати вимагають внести зміни до правил карантину. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу партії «Голос».

В партії називають обмежувальні заходи необґрунтовано жорсткими та неефективними та вимагають дозволити прогулянки.

«Вже перший день жорстких карантинних обмежень показав: сумнозвісна постанова Кабінету міністрів про посилення норм карантину виявилася не просто неефективною. Вона порушує права громадян і в результаті є шкідливою.

Через необґрунтовано жорсткі та погано продумані обмежувальні заходи люди дезорієнтовані, а також обурені деякими недолугими нормами, що суперечать одна одній. Поліція не здатна пояснити свої дії, ми бачимо масові факти вибіркового або недостатньо обґрунтованого притягнення до відповідальності за дрібні порушення», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що депутати «Голосу» Андрій Осадчук та Ярослав Юрчишин розробили низку змін до постанови Уряду.

«Ці уточнення допоможуть виправити помилки, яких припустився Кабмін, та зроблять обмежувальні правила більш зрозумілими, ефективними і менш шкідливими», – наголосили депутати.

Пропонуються наступні зміни:

  • дозволити прогулянки в парках і скверах групами удвох, якщо ці особи проживають разом, та або супроводження дитини в парках до 14 років;
  • дозволити прогулянки вулицями групам людей, які проживають разом;
  • встановити соціальну дистанцію для людей, що не проживають разом, у 1,5 м в громадських місцях як правило поведінки;
  • дозволити перевезення працівників закладів охорони здоров’я та підприємств ключової інфраструктури без попереднього погодження з Нацполіцією;
  • забезпечити піклування і щотижневу доставку продуктів та речей першої необхідності громадянам, що досягли 60-річного віку, та за якими нема кому доглядати й піклуватися;
  • передбачити, що необхідність самоізоляції через підозру щодо особи на інфікування COVID-19 має встановлювати лише лікар;
  • збільшити вік з 14 до 16 років осіб, переміщення яких до обсервації здійснюється у супроводі когось з дорослих відповідно до закону.

Народний депутат фракції «Голос», перший заступник голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук наголосив, що дії влади наразі вкрай неефективні, вони лише обурюють людей та обмежують їх в правах.

«Дії влади сьогодні виглядають суперечливими, хаотичними та вкрай неефективними. Черговим свідченням тому стала постанова Кабміну, що запровадила невиправдано суворі обмежувальні заходи, які уряд навіть не намагався обговорити з профільним комітетом Верховної Ради. Ці дії не лише обурили громадськість та обмежили громадян у їхніх законних правах, але й позбавили поліцію можливості їх ефективно контролювати. Чинні правила ведуть до вибіркового правосуддя, зловживань і втрати довіри до інституцій. Їх потрібно негайно вдосконалювати.

Тож, якщо влада нині не здатна визнати помилки і напрацьовувати фахові та вчасні рішення, ми раді допомогти їй. Саме тому ми з колегами й розробили і направили до Кабінету міністрів проект змін до постанови про карантин», – сказав депутат.

Нагадаємо, На вулицю із паспортом, та не більш, ніж у двох: які нові обмеження затвердив Уряд

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

У Святошинському районі Києва зникло світло

Коли у столичних школах дзвенітиме останній дзвоник?

Мільйонна "схема" з ОСББ — ДТЕК і КМДА можуть залишити без світла жителів новобудов на Солом'янці

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Поліція Києва показала, як полює на порушників карантину (відео)