Лікар Київського міського центру громадського здоров’я Отто Стойка стверджує, що епідемія коронавірусу може тривати до літа, а отже ймовірно буде продовжений і карантин. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на інтерв`ю Главкому

За словами медика, на початку епідемії лунали надто оптимістичні прогнози, мовляв, у травні, коли закінчиться сезон грипу, потеплішає, тоді й коронавірус зникне. «Однак тепер дослідники не виключають, що поширення коронавірусу триватиме до літа», – зазначив Стойка.

Лікар наголошує, що карантинні заходи в Україні спрямовані саме на попередження епідемії, а не на її зупинення. «Врахуйте, що українці мають тісний контакт із населеннями країн, де наразі спалах захворюваності на COVID-19: Італія, Польща, куди наші громадяни їздять на заробітки чи просто подорожують», – нагадав Стойка і додав, що краще передчасні заходи, аніж спроби виправити ситуацію, коли вже запізно.

«Для України такий карантин – це зовсім новий досвід», – підкреслив лікар.

Нагадаємо, журналісти дізнались, що попри карантин Микола Тищенко годує VIP-клієнтів в ресторані “Велюр”. Згодом стало відомо, що туди заглядають не тільки представники бізнесу та друзі олігарха Коломойського, але й Віталій Кличко, про що повідомив лідер партії “Наші” Євген Мураєв.

Читайте також:

Переплутав вхід і вихід: Борислав Береза показав, що Ляшко забув замурувати парадний вхід до Велюру

Пристрасті за Велюром: Ляшко поставив на місце Березу та звинуватив в роботі на Тищенка

Карантин для всіх? Як обійшов обмеження будівельний гіпермаркет Епіцентр