На Байковому кладовищі в місті Київ стався кричущий інцидент – двоє зловмисників спробували вкрасти бюст з могили українського вченого, щоб потім продати його і заробити з цього грошей.

Про це повідомляється в пресслужбі ГУНП Київської області, пишуть “Коментарі”.

За словами джерела, двоє чоловіків пройшли на кладовищі, непомітно демонтували бюст на могилі. Для цього злочинці використовували сокиру і молоток. В один момент їх помітив охоронець.

Одному зі зловмисників вдалося втекти з місця злочину, а другого затримали. Незабаром співробітники поліції знайшли та затримали другого учасника злочину.

Було встановлено, що 33-річний та 39-річний жителі столиці хотіли продати бюст українського вченого, щоб потім вигідно його продати. Варто відзначити, що він зроблений з латуні, тобто подвійного або багатокомпонентного сплаву на основі міді, де основним легувальним компонентом є цинк.

Після крадіжки з цвинтаря його віднесли б на металобрухт. Зловмисникам було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого).

Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.