Технологія виробництва продукції заводу «Мотор Січ» є інтелектуальною власністю народу України, а її передача в оренду приватизованому підприємству за часів президентства Віктора Ющенка була злочином. Тому втрата цієї власності і заводу буде національною зрадою та невиправним ударом по національній безпеці та обороні України.

Про це повідомив голова політичної партії «Сила і Честь», ексголова Служби безпеки України Ігор Смешко.

«Інтелектуальна власність належить не заводу, а народові України. Безоплатна її передача в оренду приватизованому заводові при Ющенку – злочин. Втрата цієї власності і заводу – національна зрада і невиправний удар по національній безпеці і обороні України», – заявив він.

Ігор Смешко наголосив, що справа купівлі «Мотор Січі» стане тестом для Уряду, Верховної Ради, Міноборони, РНБО та СБУ на державницьку зрілість, патріотизм та професійність.

«Цивілізований світ нагороджує Нобелевською премією-2018 американського економіста Пола Ромера за математичну модель доказу ним факту, що макроекономічне зростання будь якої країни неможливе без науково-технологічних інновацій. Ми ж збираємось отримати відсоток ВНП за рахунок продажу останньої сорочки: найкращих вітчизняних науково-технічних технологій світового рівня і наших кращих на землі чорноземів», – відзначив Ігор Смешко.

Нагадаємо, що під час круглого столу «Військово-технічне співробітництво України з США» в Інституті Горшеніна 24 вересня 2019 року Ігор Смешко перестеріг владу від втрати унікальних технологій військового виробництва.

«Ми закуповуємо вертольоти за кордоном, хоча самі могли б мати свій український вертоліт, якби була державна програма і всі ці роки ми над цим працювали. Але головне питання в тому, що ми взагалі можемо позбутися технології серійного виробництва науковомісткої продукції світового рівня. Росія не може вже декілька років виконати свій план по прийняттю на озброєння гелікоптерів тому, що в них немає відповідного серійного виробництва достатньої кількості двигунів, які виробляє «Мотор Січ». Це двигуни для найкращих крилатих ракет. А що Україні не треба виробляти свою крилату ракету? А як ми збираємося захищатися в цьому світі? Ми вже зрозуміли, що дуже альтруїстичних союзників та друзів у цьому світі немає», – відзначив Ігор Смешко.

За його словами, технології виробництва не є власністю колективу підприємства «Мотор Січ».

«Це власність народу України. Яким чином була передана конструкторська документація за 49 років від власності держави цьому колективу на безоплатній основі?» – поставив риторичне запитання Ігор Смешко.

Читайте також:

Опитування показало скорочення розриву між Кличком, Смешко і Пальчевським на виборах мера

Смешко впевнений у перемозі своєї партії на виборах в Раду

 

Популярні новини зараз

Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла

У Броварах сьогодні надійшло повідомлення про нібито замінування навчальних закладів

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще