На півдні сили оборони наразі не фіксують активної підготовки ворога до обстрілів на Великдень. Водночас українцям за для власної безпеки слід уникати масових скупчень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву керівника Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

“Нами не фіксується такої підготовки дуже активної, тому що ворог на нашому напрямку зайнятий підготовкою оборонних споруд. Вони більше знаходяться в обороні й готуються до оборони та час від часу продовжують обстріли мирного населення”, – розповіла вона.

За словами Гуменюк, окупанти, на жаль, за своєю сутністю терористи і завдають ударів авіацією і артилерією там, де можуть ще її підтягнути.

“Обстрілюють мирне населення”, – поінформувала Гуменюк.

Вона нагадала про кричущий випадок скидання керованої авіабомби на школу у Зміївці Херсонської області. Тому Гуменюк закликала уникати масових скупчень.

“Підготовки з боку ворога такої очевидної немає, але ми усвідомлюємо, що вони продовжують обстрілювати не тільки правий берег, а й лівобережні населені пункти, оскільки намагаються витіснити населення, перетягаючи його разом із собою на наступні рубежі оборони для того, щоб прикриватися живим щитом там”, – підкреслила вона.