Прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт у справі щодо рейдерського захоплення майна ПАТ «Київський радіозавод». Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 2 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора товариства за підозрою у протиправному захопленні майна ПАТ «Київський радіозавод» та легалізації злочинно набутих доходів», – йдеться повідомленні.

Слідчі встановили, що колишній керівник товариства, яке на праві оренди користувалося приміщеннями ПАТ «Київський радіозавод», незаконно заволодів будівлею підприємства на підставі підробленого договору купівлі-продажу від 1999 року.

Протиправно привласнену будівлю зловмисник вніс до статутного капіталу власного товариства, після чого перепродав її знайомому, тим самим вчинивши легалізацію (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

В пресслужбі пояснили, що дії ексдиректора товариства кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 206-2, ч. 1 ст. 209 КК України.

Екскерівнику товариства загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зазначається, що на будівлю, що стала об’єктом злочинних посягань, а також на майно підозрюваного накладено арешт.

В пресслужбі нагадали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, на харківському заводі Електроважмаш проводять обшуки через постачання запчастин до РФ

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також: 

Екскерівника заводу Маяк викрито на оборудці з майном Укроборонпрому

В Києві ДБР обшукує Держкосмос і завод Арсенал

Популярні новини зараз

У Києві не демонтовуватимуть Арку Свободи українського народу

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Показати ще