Правоохоронці проводять обшуки на держпідприємстві «Завод Електроважмаш» в Харкові за фактом розтрат у великих розмірах. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури Харківської області.

«Харківською місцевою прокуратурою № 3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати у великих розмірах майна державного підприємства «Завод «Електроважмаш» за ч. 4 ст. 191 КК Україн», – йдеться в повідомленні.

Прокурор області Олександр Фільчаков повідомив, що слідчі встановили, що протягом 2019-2020 років посадовці заводу за відсутності контролю за забезпеченням прибутковості з боку його керівника укладено низку завідомо збиткових угод.

Так, в обхід санкцій, під виглядом договірних відносин з англійською фірмою постачання агрегатів та запчастин для тепловозів відбувалась напряму з ДП «Завод «Електроважмаш» до Брянського машинобудівного заводу РФ.

Як відомо, Брянський завод – найбільший виробник маневрових та магістральних тепловозів у Російській Федерації.

«Усі розрахунки проводились у російських рублях. При цьому продукція ДП, яке й так знаходиться у вкрай скрутному фінансовому становищі, реалізовувалась за вартістю, значно нижчою від фактичної собівартості», – розповіли в пресслужбі.

За попередньою інформацією, внаслідок здійснення лише двох поставок тягових агрегатів держпідприємству заподіяно шкоду на суму 1 млн 100 тис. грн.

Через незавершення виробничого циклу поки не здійснили ще низку постачань по вже підписаних посадовцями заводу специфікаціях.

«Досудове розслідування здійснює Індустріальний ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі в приміщеннях ДП «Завод «Електроважмаш» правоохоронці проводять обшуки задля вилучення доказів злочинної діяльності посадових осіб заводу, зокрема — щодо реалізації за аналогічною схемою інших видів продукції.

Крім того, встановлюються особи, які можуть бути причетні до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Нагадаємо,  ДБР провело обшуки у колишнього міністра інфраструктури Омеляна

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

Мер Гамбурга прибув до Києва

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Відома психоаналітик та дружина військовослужбовця 47-ї бригади ЗСУ Федора Кубасова прагне залишити його без помешкання

Показати ще

Читайте також:

Поліція встановила ще одного з організаторів перестрілки в Броварах та провела обшуки (фото)

В університеті Шевченка тривають обшуки