Основою екологічного напрямку довгострокової стратегії розвитку Києва має стати Екостратегія Києва до 2030 року, розроблена громадою столиці.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, у четвер, 8 липня відбулася публічна дискусія (Public talk) щодо довгострокових пріоритетів, цілей і завдань розвитку міста Києва до 2035 року. Під час події обговорювали різні теми, але одною з найважливіших стало екологічне майбутнє Києва.

«У рамках виступу я розповів про чотири основні напрямки екологічного розвитку столиці: чисте повітря та чиста енергетика, чиста вода, зелені зони та біорізноманіття, а також кругове управління відходами», – сказав Яловий.

Він додав, що саме ці напрямки увійшли до Екологічної стратегії розвитку Києва до 2030 року, розробленої громадою Києва впродовж останнього року.

У цих напрямках наша Екостратегія пропонує наступні кроки.
У напрямку зелених зон:

Спрощення порядку визначення територій зелених зон. Закріплення меж міських лісів, лісопарків, буферних парків, гідропарків і парків з метою недопущення їх забудови.

Введення категорії «урбанізований ландшафт із природним потенціалом» або «міська природоохоронна територія» для збереження ландшафтної цінності територій і екологічної стабілізації ландшафтів, найбільш уразливих від руйнівного впливу діяльності людини.

Інвентаризація земель міста Києва, що придатні для озеленення.
У напрямку чистої води:

Повна реконструкція Бортницької станції аерації з заміною технологічних споруд очистки стічних вод на сучасні та впровадженням нової технологічної лінії обробки та утилізації осадів стічних вод.

Модернізація і розбудова нових водопостачальних мереж міста Києва, в тому числі – оптимізація схеми систем водопостачання та водовідведення.

Реконструкція очисних споруд Деснянської та Дніпровської водопровідних станцій із застосуванням нових сучасних технологій, методів очистки, конструкцій споруд та обладнання.

Інвентаризація і паспортизація водних об’єктів столиці до 2025 року з делініацією поверхневих та підземних водних об’єктів столиці.

Популярні новини зараз

У Києві напали та побили митрополита Кримського та Сімферопольського Климента

Авторські коктейлі і приємна атмосфера: у Києві відкрився “STOЇК bar” на терасі

На фронті загинув військовий із Київщини Віктор Пилипюк

Зеленський привітав журналістів

Показати ще

У напрямку управління відходами:

Розбудова мережі сортувально-переробних потужностей з метою сортування і подальшої переробки всіх компонентів побутових відходів за новітніми технологіями

Рекультивація і закриття сміттєвого полігону ТПВ №5 із будівництвом і введенням в експлуатацію високотехнологічного комплексу з переробки твердих побутових відходів у с. Підгірці Обухівського району.

Будівництво і введення в експлуатацію комплексу з переробки органічних відходів і виробництва біогазу з подальшим перетворенням на електричну і теплову енергію для потреб міста.

У напрямку чистого повітря:

Реконструкція Дарницької ТЕЦ-4 і відмова від використання вугілля

Розвиток зручного громадського екотранспорту, планування міського простору з мінімізацією потреби в пересуванні, розвиток велосипедної інфраструктури.

Створення і впровадження сучасної муніципальної системи контролю якості повітря. Зокрема, комплексів для забору проб і визначення концентрації речовин.

Костянтин Яловий нагадав, що Екологічна стратегія розвитку Києва 2030 вже понад місяць знаходиться на розгляді Постійної екологічної комісії Київради та чекає розгляду як проект рішення на сесії Київської міської ради.

За його словами, Public talk щодо довгострокових пріоритетів, цілей і завдань розвитку міста Києва до 2035 року, було організовано Київською міською державною адміністрацією.

Додаткова інформація та коментарі:
За телефоном: +380 97 937 86 22.
Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.