Судові розгляди щодо політичної діяльності Юрія Бойка тривають. Рішенням Київського окружного адміністративного суду була встановлена ​​заборона внесення будь-яких змін в політичній партії “Опозиційний блок”, а також змін у складі її засновників. Потім послідувала апеляція на це рішення. Але 3 червня в суд надійшла нова позовна заява від члена “Опозиційного блоку”, одесита Віктора Сергійовича Слободенюка. І суд знову ухвалив рішення про заборону будь-яких змін в ПП “Опозиційний блок” співзасновником якого досі є Бойко.

Завтра, 7 червня 2019 р., в Києві повинен пройти з’їзд політичної партії “Опозиційна платформа “За життя”, на якому відбудеться висунення кандидатів у народні депутати України від цієї політсили. Список очолить один з лідерів платформи Бойко. Однак напередодні стало відомо, що Бойко юридично не може бути кандидатом у нардепи від партії “Опозиційна платформа “За життя”, оскільки до цих пір числиться у списку засновників політикою партії “Опозиційний блок”.

Дії Бойко ставлять під сумніви не тільки його подальшу політичну кар’єру, але і можливість присутності партій “Опозиційна платформа “За життя” і “Опозиційний блок” у Верховній Раді.

Нагадаємо, в грудні 2018 року, між лідерами партії “Опозиційний блок” Юрієм Бойком і Борисом Колесником виник конфлікт з питання стратегічного позиціонування партії в політичному житті України. В результаті конфлікту стався розкол в партії. А народний депутат України Сергій Ларін звернувся з позовом до Київського окружного адміністративного суду щодо дій Міністерства юстиції. В результаті суд прийняв рішення про заборону внесення будь-яких змін в політичній партії “Опозиційний блок”, а також змін в складі її засновників. Фактично, цим рішенням Бойко будучи лідером нового політичного об’єднання “Опозиційна платформа “За життя”, залишався в числі засновників “Опозиційного блоку”.

Відповідно до статті 6 Закону України “Про політичні партії України”, громадянин України може перебувати одночасно лише в одній політичній партії. А ст. 53 “Закону про вибори” чітко передбачає неможливість обрання кандидатом від політичної сили члена іншої політичної партії. Слід зазначити, що судові розгляди щодо членства Бойка в політичних силах “Опозиційна платформа” За життя “і” Опозиційний блок “досі тривають.

Відповідно Бойко не може бути кандидатом у народні депутати України від партії “Опозиційна платформа” За життя “. Саме тому на попередніх президентських виборах Бойко був зареєстрований як незалежний кандидат.

У разі ж завтрашнього висунення Бойка в кандидати в народні депутати України від “Опозиційної платформи “За життя”, політична сила буде позбавлена ​​можливості участі у виборах. Під питанням стає і участь “Опозиційного блоку” в майбутніх парламентських виборах.