Державний комітет з телебачення і радіомовлення заборонив ввезення на територію України ряду книг російського видання. Зокрема, під заборону потрапили класичний роман Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита», а також твори популярного сучасного російського автора Бориса Акуніна (справжнє ім’я – Григорій Чхартішвілі).

Про це пише портал Vgorode.

Глава відомства Сергій Олійник пояснив таке рішення проросійської або антиукраїнською пропагандою, яка міститься в книгах. Він додав, що в цілому ввезення російських книг в Україну не заборонений, в тому числі російської класичної літератури.

Акунін потрапив під заборону через те, що в його відомому детективному циклі головним позитивним персонажем є Ераст Фандорін – чиновник Російської імперії (при цьому в ряді творів Фандорін є вже не чиновником, а приватним сищиком).

Що ж стосується «Майстра і Маргарити», то під заборону потрапила не книга як така, а одне її конкретне видання, оскільки в передмові до нього згадуються російські кінематографісти, які підтримали збройну агресію проти України.