Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу МВС.

За словами міністра, 28 із 67 учасників стрілянини в Броварах вже затримані, вилучено 16 одиниць зброї – мисливської та травматичної. 22-м особам поліція висунула підозри. Троє учасників сутички наразі перебувають в лікарні.  Декілька куль влучило у вікна жилих будинків, на щастя, ніхто з мирних жителів не постраждав.

Причина з’ясування стосунків зі зброєю – конфлікт між легальними і нелегальними перевізниками Київської області.

«Між Броварами та Києвом щоденно курсує низка маршрутних таксі. Вартість квитка у середньому – 14 гривень. Це 600 тисяч гривень заробітку на день, а за рік – близько 220 млн гривень. Цей ринок пасажирських перевезень ділять між собою дві групи: частина перевезень – легальна. Частина, яку здійснюють обидва інші перевізники, – ні. Саме за ці кошти для з’ясування відносин між собою вони найняли банд”, – пояснив ситуацію очільник МВС.

За словами Арсена Авакова, більшість з учасників розборок –молоді хлопці-найманці, які погодилися взяти участь у сутичці, аби заробити по 800 грн.

Нагадаємо, 29 травня о 7.15 ранку в Броварах маршрутники вирішили з’ясувати стосунки зі зброєю в руках. Антон Геращенко, заступник міністра МВС, звинуватив місцеву владу у непрозорому розподілі маршрутів, а мер Броварів адміністрацію області у відсутності діалогу. Десятьох учасників сутички затримали на дорогах Житомирщини та Вінниччини.

Долучайтесь до нашого телеграм-каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Стрілянина на Печерську: замах на вбивство, спецоперація та самопідпал (відео)

Місцеве Чикаго: на Троєщині знов обстріляли ринок, постраждали будинки та авто