На допомогу українським лікарям БФ “Пацієнти України” зібрав 3 864 093 грн. На ці кошти організація закупить для медиків, які щодня протистоять борються за життя пацієнтів з COVID-19,  засоби індивідуального захисту. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на офіційний ресурс Фонду.

На всі кошти пожертви Фонд закупив надійні захисні костюми, респіратори, окуляри та щитки, рукавички та бахіли та вже доправив їх до лікарень, які цього потребують найбільше.

“Одних лише респіраторів ми закупили та доставили у кількості 23 408 штук. Цього вистачить на захист 1 228 лікарів у 12 регіонах України”, – зазначають у Фонді.

Благодійний фонд “Пацієнти України” вже 10 років поспіль працює, аби втілити в життя принцип “ліки доступні для всіх”. Він об’єднує активістів та волонтерів, які намагаються впливати на державну  політику в сфері закупівель ліків, на ціноутворення фармацевтичних компаній, слідкує за прозорістю державних закупівель та за наявністю медичних препаратів для пацієнтів з орфанними захворюваннями.

Історія Фонду

10 грудня 210 року в Україні була створена UCAB, яка  керувалась досвідом та напрацьованими практиками європейської European Community Advisory Board. Мета її створення – поліпшити комунікацію між пацієнтами, державою та фармацевтами, аби якісні ліки були доступні для кожного, кому вони потрібні.

Назву “пацієнти України” Фонд отримав у грудні 2013 року, об’єднавши зусилля з іншими організаціями, які захищають інтереси пацієнтів.

Всі сили на боротьбу з COVID-19

Від початку епідемії коронавірусу в Україні “Пацієнти України” почали збирати кошти на засоби індивідуального захисту лікарів, апарати штучної вентиляції легень, портативні рентгени та тести-ПЛР.

“Ми стоїмо на порозі великого виклику, що постав не тільки перед українцями, а й всім світом. І цей виклик – хвороба COVID-19. На сьогодні ми не маємо ні вакцини, ні ліків проти цієї хвороби. Все що ми можемо, це об’єднати зусилля та підготувати наших лікарів та пацієнтів,” – йдеться у заклику Фонду до представників великого бізнесу, приватних підприємців та просто пересічних громадян.

Працівники фонду знають, які лікарні найбільш незахищені, тому придбані речі приїдуть саме туди, де їх чекають. Вони координують співпрацю між медиками, постачальниками і потужними “донорами”, представниками великого бізнесу, які згодні закупити коштовні апарати ШВЛ. Знають, як складно ввезти в країни портативні рентгени та допомагають юридичними консультаціями.

Фото: БФ Пацієнти України

Навіть, якщо ви не є представником великого чи малого бізнесу, але маєте бажання допомогти, Фонд створив сайт, на якому можна миттєво надіслати, хай і невеличкі гроші. Залишити благодійні внески можна на порталі covid19.patients.org.ua.

Нагадаємо, благодійний фонд “Пацієнти України” вважає, що МОЗ вдвічі переплачує за захисні костюми для медиків.

Читайте також:

Тести, маски, захисні костюми та медобладнання закуповуються з бюджету столиці

Популярні новини зараз

На станції столичного метро померла людина

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Депутати Київради забезпечили столичні лікарні засобами захисту у боротьбі з коронавірусом

Metro на Позняках збирає одяг на благодійність