Голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький у Фейсбуці повідомив, що в АМКУ відкрито справу за фактом суттєвого подорожчання продуктів у Києві, передає Хрещатик.news.

«Сьогодні Київське обласне територіальне відділення АМКУ відкрило справу проти постачальників (оптовиків) продуктів харчування та найбільших мереж продовольчих магазинів Києва», – йдеться в повідомленні.

Як пояснив голова відділення, приводом втручання АМКУ стало суттєве подорожчання продуктів та товарів широкого вжитку в магазинах Києва в останні дні.

«Ціновий моніторинг, який запровадив АМКУ, показує, що ціни на певні продукти та засоби індивідуального захисту піднімалися синхронно в різних торгівельних мережах. Це може свідчити про антиконкурентну поведінку учасників ринку – як постачальників, так і роздрібної торгівлі, або ж обох цих ланок одночасно», – написав Олексій Хмельницький.

За його словами, спеціалісти відділення вже тиждень моніторять вартість товарів у магазинах, підтримуючи зв’язок із керівниками торгівельних мереж та оптовиками.

«Вимоги надати повну інформацію про закупівельні та роздрібні ціни надіслані в торгівельні мережі, про відпускні ціни – постачальним компаніям. Тервідділення уважно вивчить всі обставини підвищення вартості на продукти харчування, встановить на якому етапі та хто саме спровокував підвищення цін та прийме відповідне рішення», – пояснив голова відділення.

Компанії, щодо яких сьогодні розпочато справу (перелік може бути змінений, або доповнений):

NOVUS, Ашан, METRO Cash & Carry Ukraine, Сільпо, BILLA, АТБ-Маркет, VARUS, ЕКО маркет, Велика Кишеня, Велмарт та компанії – постачальники ТОВ «Світ овочів», ТОВ «Гала Фудз», ТОВ «Саркара-Груп», ТОВ «Овочевий край», ТОВ «Август-Кий», ТОВ «Агроінвест-Логістик», ТОВ «Агро-Овен», ТОВ «Брокінтерком», ТОВ «Перспектива», ТОВ «Зовнішторгресурс», ТОВ «Агробізнесвектор», ПП «Інтер овочі», ТОВ «Аттуаль», ТОВ «Елітпрайм», ТОВ «Авега-2018».

Олексій Хмельницький додав, що у випадку встановлення фактів порушення законодавства про захист економічної конкуренції органами Антимонопольного комітету можуть бути накладені штрафи в розмірі до 10% обороту компанії за попередній рік.

Нагадаємо, Змова оптовиків: МВС передав до АМКУ дані щодо підвищення цін на продукти

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

На станції столичного метро померла людина

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

Американський благодійник викупив ЖК у Софіївській Борщагівці та вже надав квартири для переселенців

Показати ще

В АТБ пояснили, чому підняли ціни на все

Через коронавірус у Києві нові правила відвідування продуктових магазинів