Деякі політичні та громадські діячі, які зараз активно захищають сільськогосподарські землі від “продажу іноземцям”, в минулому самі ж це ініціювали.

Про це на фейсбук-сторінці написав народний депутат Мар’ян Заблоцький за підсумками круглого столу щодо ринку землі, який організувала фракція “Батьківщина”.

Заблоцький опублікував законопроект “Про ринок земель”, який був поданий від уряду в 2008 році за підписом Юлії Тимошенко. “Пропонувалось дозволити купувати (сільгоспземлі ред.) напряму не те що іноземцям, а іноземним державам!”, нагадує Заблоцький.

Наразі в “Батьківщині” від документа відхрещуються: “Дискусія по цьому була така: перша стадія “там такого не пише”, друга стадія “там можна тільки фермерам”, третя стадія “це не мій законопроект”, четверта “ти служиш олігархам”.

Нагадаємо, 26 вересня від імені партії і фракції “Батьківщина” Юлія Тимошенко звернулась до президента з вимогою провести референдум, перш ніж виносити законопроект про ринок землі на голосування Верховної Ради. На її переконання, документ дає дозвіл іноземцям купувати українську сільськогосподарську землю, що означатиме “новітню колонізацію України”.