Українські військові знищили близько 400 окупантів на переправі через Сіверський Донець. Це були одні із найсмертоносніших днів для російських військових.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

Журналісти характеризують ситуацію у районі Білогорівки Луганської області саме так: “підірвані танки, уламки понтонних мостів і тіла російських солдатів, що наполовину потопають у бруді”.

“Невдала переправа в цьому місці протягом декількох днів на початку травня стала для російської армії однією з смертоносних битв війни. У пастці в невеликому лісовому кутку загинуло щонайменше 400 російських солдатів”, – пише видання.

За даними NYТ, під час спроби форсувати річку російські окупанти переважно гинули від прицільних артилерійських обстрілів.

Як пояснював голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, річка в місці де окупанти намагаються форсувати, є максимально сприятлива для того, щоб організувати понтонну переправу і, відповідно, вже переправляти техніку і якби росіянам це вдалося, то вони могли б закріпитися на нашій території, де Білогорівка, і там уже створити плацдарм для наступу в бік траси Лисичанськ-Бахмут і перерізати її повністю.