Сили оборони України працюють над тим, щоб вибити війська РФ з усіх їхніх рубежів на південному фронті. Вони чіпляються за другу і третю лінії оборони. У Херсонській області йдуть важкі бої, але їх результати розкриватися не будуть. Противник в розгубленості через знищену логістику і командні пункти.

Про це заявила представниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк, пише “Главред”.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом вона розповіла про те, що на Херсонщині йдуть серйозні бої. Ворог досить сильний і чинить опір.

“Насправді ми ведемо досить важкі бої, досить суттєві ворожі сили нам протидіють. Ворог продовжує використовувати контрбатарейну боротьбу, оскільки немає сил і мотивації вирушати у відкрите протистояння”, – зазначила Гуменюк.

За її словами, ЗСУ працюють над тим, щоб вибити окупантів з усіх їхніх рубежів. Вони чіпляються за другу і третю лінії оборони.

“Вони тримаються на відстані і за ті залізобетонні конструкції, які облаштували на рубежах оборони. Вибиті з першого рубежу оборони, вони чіпляються за другий і третій, там, де міцніше і безпечніше. Але ми робимо все, щоб вони і там не зачепилися”, – вважає представник ОК Південь.

Також вона закликала всіх не поширювати неперевірену, передчасну інформацію про деокупацію територій або обстріли будь-яких об’єктів.

“Така інформація в умовах гібридної війни надзвичайно шкодить і ворог не спить, чує, все бачить і відстежує… на інформаційному фронті продовжує обробляти навіть те населення, яке ще перебуває під окупацією… ми хочемо підготувати максимальний плацдарм для нашої радості, те, що ми робимо, любить тишу”, – вказала Гуменюк.

Крім того, представниця ЗСУ сказала, що окупанти деморалізовані. Росіяни намагаються проводити ротацію, осіб з поганим бойовим духом відправляють в тил на обробку, після чого повертають на передову.

У ворога складна ситуація з логістикою, а їх командні пункти розтрощили українські війська.

“Вони не можуть постачати на передову засоби захисту, зброю і підвозити боєприпаси через пошкоджену логістику. У них немає певної кількості командирів, оскільки вражені пункти управління. Вражено офіцерський склад. Ми намагаємося використати період їхньої такої певної розгубленості, щоб втілити свої плани”, – підкреслила Наталія Гуменюк.