У Києві судитимуть чоловіка, який зберігав і поширював дитячу порнографію. Зловмисник пропонував свою 11-річну доньку користувачам порносайтів.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва, на яку посилаються Новини.LIVE.

В ході відпрацювання оперативної інформації правоохоронці затримали чоловіка за підозрою в зберіганні та розповсюдженні дитячої порнографії. Крім цього, 38-річний місцевий житель пропонував різним користувачам порно-сайтів свою 11-річну доньку для секс-розваг.

Під час проведення необхідних слідчих дій правоохоронці вилучили у правопорушника мобільний телефон, комп’ютерну техніку та флеш-накопичувачі, що містять файли дитячої порнографії. Зібравши необхідну доказову базу та висновки експертиз, поліцейські довели причетність чоловіка до виготовлення, зберігання та розповсюдження відеопродукції з дитячою порнографією.

Слідчі за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2, 4, 5 ст. 301 Кримінального кодексу України – ввезення, виготовлення, збут та розповсюдження порнографічних предметів, та ч. 1 ст. 301-1 Кримінального кодексу України – отримання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення або інше переміщення, виготовлення, збут та розповсюдження.

Досудове розслідування завершено і обвинувальний акт направлено до суду для прийняття рішення по суті.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.