10 березня правоохоронці затримали підозрюваного у викраденні та катуванні Ігоря Луценка та вбивстві Юрія Вербицького. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

«Сьогодні, 10 березня, у результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники Департаменту карного розшуку Національної поліції України та Державного бюро розслідувань за участю спецпідрозділу «КОРД» на території Дніпровського району міста Києва затримали 42-річного підозрюваного. Розшукуваного доставили до ДБР для проведення необхідних слідчих дій», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у 2014 році затриманий входив до складу злочинної групи, яка залякувала та катувала учасників Євромайдану.

«Встановлено, що в ніч із 20 на 21 січня 2014 року в результаті спланованих дій із залякування та катування учасників Євромайдану група осіб, до складу якої увійшов мешканець Чернігівської області, 1978 р. н., викрала активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з території Олександрійської клінічної лікарні та нанесли їм тяжкі тілесні ушкодження.

У подальшому Ігоря Луценка перевезли до місцевості поруч із с. Проців Бориспільського району Київської області, де відпустили. Юрія Вербицького вивезли в лісосмугу неподалік с. Гнідин Бориспільського району Київської області. 22 січня 2014 року його тіло знайшли біля дороги Гнідин-Петрівське», – йдеться в повідомленні.

Як встановили правоохоронці, зловмисник переховувався від правосуддя, використовуючи інші анкетні дані, систематично змінював автотранспортні засоби та вдавався до інших способів конспірації.

«42-річний чоловік із 2014 року перебував у міждержавному розшуку, використовував документи на інше ім’я та неодноразово перетинав державний кордон», – зазначили в пресслужбі.

Наразі затриманому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (Катування), п.п. 3, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство заручника або викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі строком до 15-ти років або довічне ув’язнення.

 

Нагадаємо, Погоня, розтрощені автівки та пістолет біля скроні: під Києвом затримали небезпечного зловмисника (відео)

Читайте також:

Популярні новини зараз

Колектив Київського пологового будинку №2 виступив на підтримку звільненого директора Сальнікова

Під завалами зруйнованої будівлі в Києві може перебувати одна людина — ДСНС

У Києві збито російські ракети - уламки впали у чотирьох районах столиці. Є постраждалі та руйнування

У пологовому будинку №5 перед реорганізацією вирішили провести низку ремонтів на суму понад ₴49 млн

Показати ще

Перевдягались в поліцейських, грабували, катували: на Київщині затримано озброєну банду

Поліція затримала озброєну банду, яка грабувала будинки на Київщині (відео)