Галерний острів та урочище Покол у столиці намагаються забудувати. Про це йдеться у черговій заяві Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ), передають “Коментарі”.

За даними екологів, забудовники починають у стилі путінських пропагандистів поширювати брехливу інформацію, що на Галерному острові, нібито, немає нічого цінного в природному відношенні.

— “Галерний острів у Києві – це Ноїв ковчег для Червоної книги. Забудовники з ТОВ “Галерна затока”, яку пов’язують з іменами одіозних київських забудовників – Хмельницького та Іванова, збирається вкрасти у киян ще одну шикарну зелену зону – Галерний острів у Голосіївському районі. А найближче до нього місце дикої природи-урочище Покол – гламуризувати”.

Щоб спростувати брехню забудовників, днями Київський еколого-культурний центр разом із відомим київським захисником дикої природи Михайлом Погребиським, знавцями острова Галерний Людмилою Капшученко та її дочкою Вірою організували дослідження цієї території.

— “Результати перевершили всі очікування. Ми тут знайшли 10 видів тварин із Червоної книги України. Це орлан-білохвіст, зелений дятел, зелена ящірка, п,явка медична,  райдужниця велика, поліксена,  бджола-тесляр, сколія-гігант, жук-олень, вечерниця руда”.

Екологи акцентували, що забудова Галерного острова буде означати не тільки кричуще порушення природоохоронного законодавства, але і чергову втрату національного надбання. В петиції до столичної влади експерти закликали створити об’єкт природо-заповідного фонду пам’ятку природи “Ліс орхідей” в урочищі Покол та не допустити забудови Галерного острова.

Підписати петицію №12175 “Захистити Галерний острів від забудови та створити об’єкт природно-заповідного фонду пам’ятку природи «Ліс орхідей» в урочищі Покол” можна за посиланням.

Читайте також: Столичні активісти порушили питання про необхідність адміністративної реформи Києва.