Зараз зайти у додаток “ВКонтакті” можна без проблем через мережу практично будь-якого українського провайдера. Про це повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на Liga.tech.

Проблема полягає в тому, що розробники додатку навчилися обходити блокування українських операторів.

Користувачі розповідають, що з липня цього року до додатка “ВКонтакті” на iOS можна було увійти як через мобільний інтернет, так і через Wi-Fi абсолютно без проблем.

А у користувачів Android, можливість обійти блокування з’явилася ще у 2017 році, адже додаток використовує вбудований VPN-сервіс.

“Так, додаток працює завдяки вбудованому VPN. Зараз фахівці компанії працюють над технічним розв’язання проблеми. Думаю, протягом кількох тижнів вирішимо “, – розповів директор по корпоративним комунікаціям Укртелекому Михайло Шуранов.

У компанії Київстар повідомили, що закрили доступ до усіх заборонених сайтів, але закрити доступ до усіх мобільних додатків оператор не може. Таку саму відповідь надали й інші українські оператори Vodafone та lifecell.

Але є й ті, хто свідомо не блокує цей додаток. Наприклад, інтернет-провайдер НетАссіст вирішив не блокувати російські ресурси, які знаходяться під забороною в Україні. Таким провайдерам загрожує штраф від 850 до 3400 грн.

Нагадаємо, Очільник Комітету з нацбезбеки пропонує легалізувати зброю

Читайте також:

Атовці у вигляді котів: мешканців Краматорська обурив мурал

РФ оголосило про масштабні військові навчання у Білорусі: Україна посилює захист кордону (відео)

У Богуславі, що на Київщині, знайшли бордюри з єврейських надгробків (фото)