Про те, що новий мурал викликав бурхливу реакцію серед мешканців Краматорська, повідомляє сайт “Хрещатик.news” з посиланням на Хмарочос.

Даний мурал було створено на запрошення волонтерської спільноти в рамках проєкту «Диффузії». Працювали над муралом художник Дмитро Коломойцев, який сам відслужив на фронті, та Алан Меєр з Берліна.

Дмитро Коломойцев зазначив, що долучав до роботи над муралом усіх охочих та зацікавлених містян, особливо дітей.

Фото муралу отримали дуже неоднозначні відгуки серед користувачів соцмереж. Люди обурені, пишуть, що їм не подобається таке мистецтво та що художники насміхаються над пам’яттю військових.

Один з авторів муралу, Алан Меєр, відповів на ці закиди на своїй сторінці у Facebook:” У коментарях часто зустрічались наступні думки: що ми НЕ шанобливо ставимося до пам’яті загиблих, воїнів, до прапора, до війни. Іноді, навіть, пишуть, що ми провокатори, і наша мета була провокувати та насміхатися. Так ось, щоб не повторюватись — такої мети у нас не було”.

Також художник прокоментував чисельні коментарі дописувачів на кшталт “дитина краще намалює”, “я краще намалюю”, “діти з дитячого садочка намалювали”, “Ніби люди з відхиленнями малювали”, “мазня”, “я теж так можу”: “Малюйте! Багато і частіше! Живопис — не змагання, а свято кольору, краси та самовисловлення.”

Нагадаємо, В столиці біля озера створять новий парк: киян запрошують долучитись до проєкту (візуалізація)

Читайте також:

Оновлений баскетбольний майданчик на Солом’янці відкрили турніром зі стрітболу

Як працюватимуть школи Києва у помаранчевій зоні: КМДА

У Богуславі, що на Київщині, знайшли бордюри з єврейських надгробків (фото)