Про спільні навчання у Білорусі, які пройдуть під час акцій протесту у країні, повідомили у Міноборони РФ, передає сайт Хрещатик.News.

Відомо, що в навчаннях будуть приймати участь близько 300 російських військовослужбовців та близько 70 одиниць бойової та спеціальної техніки.

У пресслужбі МВС України повідомили, що українські прикордонники посилюють заходи безпеки на кордоні з Білоруссю.

В пресслужбі наголосили, що станом на сьогодні ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою та стабільною.

«Держприкордонслужба має достатньо ресурсів, щоб забезпечити надійну його охорону. Зокрема, посилення охорони даного напрямку державного рубежу проводиться із залученням додаткових резервів, в тому числі підрозділів «ДОЗОРу» та Кінологічного навчально центру. Повітряний моніторинг постійно забезпечується силами прикордонної авіації та за допомогою безпілотних літальних апаратів, а на водних ділянках кордону додатково застосовуються катери «Safe Boat 27»», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі пояснили, що посилення охорони триватимуть, перш за все, «аби упередити правопорушення та не допустити будь-яких провокацій, нестандартних ситуацій, в тому числі незаконного перетинання кордону».

Прикордонники здійснюють безперервне патрулювання зі службовими собаками, ведуть спостереження з техпостів, долучають автомобільний та авіаційний транспорт.

Нагадаємо, Україна почала дипломатичну війну з Білоруссю – нашого посла обшукали на кордоні (відео)

Читайте також:

Як працюватимуть школи Києва у помаранчевій зоні: КМДА

У Солом`янському районі урочисто відкрили сквер Дубовий гай