З 14 вересня, згідно рішення комісії з ТЕБ, в Києві починають діяти обмеження “помаранчевої зони”. Столичні школи навчатимуть дітлахів в очній та змішаній формах. Про це повідомляє Хрещатик.News з посиланням на пресслужбу КМДА.

В умовах помаранчевої зони школи можуть продовжувати навчання – в очній та змішаній формах. Проте директори мають оперативно реагувати на спалахи захворювання і вчасно переводити класи на дистанційний режим.

«На сьогодні небезпеки немає, рівень захворюваності вчителів та школярів низькій, на карантин закрито всього дві з 428 шкіл. У той же час, ми маємо бути готовими до будь-якого сценарію розвитку епідемії. Керівники всіх шкіл мають чіткі інструкції дій у разі спалаху хвороби, та залежно від розміру школи і кількості учнів готові запроваджувати різні можливі сценарії організації навчання. 14 вересня школи працюють за тим самим сценарієм, як і на минулому тижні, а в разі будь-яких змін – усі батьки отримають повідомлення від класних керівників своїх дітей. Ми вводимо цю систему, щоб батьки не плутались у повідомленнях посадовців різного рівня, а чітко розуміли графік своєї дитини», – пояснив Валентин Мондриївський, перший заступник голови КМДА.

Нагадаємо, Хрещатик.News досліджував, що думають батьки та вчителі про адаптивно-карантинну школу та навчання в нових умовах

Читайте також:

В Україні контролюватимуть російськомовні школи: перехід на українську мову

Схоже на недоїдки: як виглядає карантинне харчування у школах (фото)