Посол України в Білорусі Ігор Кизим повертався до Мінська після консультацій в Києві, але на пункті пропуску прикордонники вирішили перевірити його автівку. Відео обшуку опублікував Державний прикордонний комітет Білорусі, інформує Хрещатик.News

Білоруський прикордонник повідомив, що має оглянути автомобіль. На що Ігор Кизим відповів, цитуючи положення Віденської конвенції.

“Огляд особистого багажу дипломатів при перетині кордону до країни перебування, де я працюю, не дозволяється, якщо у вас немає вагомих причин”, – сказав Кизим.

Прикордонник відповів, що не має наміру оглядати особисті речі чи обшукувати посла, проте має побачити, що в багажнику.

“Вам буде телефонувати велика кількість людей. Ви виконуєте свою роботу дуже правильно, я думаю. Проблема не в мені, я вам відкрию багажник, немає питань. Ви шукайте людей або щось інше?, – запитав посол, відкриваючи задні двері автівки. – Але цим самим ви зробили дуже поганий крок. Я буду писати завтра ноту, я з понеділка буду на роботі… Ваш посол, коли буде їхати сюди, його зустрінуть зовсім інакше … Ми починаємо дипломатичну війну, ви хочете цього?” – запитав Кизим.

Оглянувши багажник, прикордонник віддав паспорт послу, і Кизим перетнув кордон.

Нагадаємо, лідера білоруської опозиції Марію Колесникову затримали на кордоні з Україною.

Читайте також:

На Оболонській набережній намалювали величезний прапор Білорусі (фото)

Димові шашки та маски Лукашенка: в Києві під посольством Білорусі триває мітинг (відео)

Повстання Білорусі – погляд з Києва: як і за що голосували білоруси в нашій столиці