Сьогодні, 26 листопада, в Страсбурзі Олег Сенцов отримав премію імені Андрія Сахарова «За свободу думки», яку Європейський парламент присудив йому ще в минулому році. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

«Надзвичайний та довгоочікуваний момент: Олег #Сенцов отримує премію “За свободу думки” ім. А.Сахарова в Європейському Парламенті в Страсбурзі», – йдеться в повідомленні.

Виступаючи з промовою в Європарламенті, Олег Сенцов наголосив, що Росія не хоче миру на Донбасі і в Україні, а хоче бачити Україну на колінах. Він закликав не вірити Путіну.

«Зараз йде багато розмов про примирення з Росією, якісь переговори. Я не вірю Путіну і закликаю вас не вірити йому. Росіяни обов’язково обдурять, вони не хочуть миру не Донбасі, вони не хочуть миру в Україні. Вони хочуть бачити Україну на колінах», – сказав Олег Сенцов.

Колишній політв’язень Кремля виразив подяку ЄС за підтримку України і закликав не забувати за українців, які перебувають у полоні в Росії. Додавши, що говоритиме про цих людей постійно.

«З моїм звільненням хепі-енд не настав. У Росії продовжують утримувати близько сотні наших політв’язнів, більшість з яких кримські татари. Понад 200 військових, жінок і навіть неповнолітніх перебувають в тюрмах Донецька і Луганська… Що з ними відбувається там, ми не знаємо. В яких вони умовах, ми не знаємо. Про їхній стан здоров’я ми не знаємо. Ми навіть точної кількості цих людей не знаємо, але вони зараз продовжують перебувати там вже не перший рік», – сказав Сенцов.

Виступ Олега Сенцова у Європарламенті

Нагадаємо, Сенцов готовий був і далі сидіти в російській тюрмі: правозахисник

Читайте також:

Сенцов розповів, де хоче бачити Путіна

Я дуже пишаюсь цим містом: Сенцов на Book Forum у Львові
.