Одне з найефективніших рішень, щоб зберегти природні території Києва – надавати їм заповідний статус.

Про це у четвер, 25 лютого, заявив депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

«Хочу сказати, що на сьогодні нам є, чим пишатися. За останні п’ять років заповідна територія Києва досягла 25%. Для порівняння: у Львові цей показник складає 3%, у Харкові – 1,4%, у більшості європейських міст – не перевищує 18%. Це стало можливим завдяки роботі екологічної комісії Київради, яку я мав честь очолювати», – сказав Яловий.

За його словами, члени екологічної комісії зробили усе можливе, щоб і в майбутньому кияни могли насолоджуватися такими територіями, як Золотий ліс у Пущі-Водиці, озеро Вирлиця, Труханів острів, затока Наталка, Реп’яхів яр, Жуків острів та багато інших територій. В першу чергу це робиться для того, щоб не було можливості забудовувати ці землі. Аби не дозволити забудовникам, які, в більшості випадків, мають лише фінансовий інтерес, знищувати зелені зони Києва, його парки і сквери.

«Наша робота продовжується. У березні цього року буде презентовано Екологічну стратегію Києва до 2030 року, створення якої я ініціював і над якою ціла команда працювала протягом року. Разом з нами працювала велика кількість громадських діячів, професійних екологів та інших небайдужих киян», – зазначив Костянтин Яловий.

Політик розповів, що зараз документ подали для рецензування багатьом організаціям та інститутам, в тому числі – міжнародним, а після цього представимо його на розгляд Київради, щоб ця стратегія могла справді впливати на розвиток екології в Києві.

«Хочу подякувати усім, хто долучився до створення Екологічної стратегії Києва та хто працював разом зі мною в екологічній комісії. Разом ми зможемо залишити нашим нащадками зелений та екологічний Київ, жити у якому буде приємно та безпечно. Також дякую голові Державної екоінспекції Андрію Мальованому, Володимиру Борейко, Олесі Пинзеник та Олексію Королю за участь у створенні книги «Заповідний Київ», яку презентували під час прес-конференції», – сказав Костянтин Яловий.

Додаткова інформація та коментарі:
За телефоном: +380 97 937 86 22.
Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.