Заступник Міністра енергетики та захисту довкілля Роман Абрамовський спільно з головою профільного комітету ВР, іншими народними депутатами та представниками КМДА проінспектував територію заводу «Радикал», після закриття якого залишилися значні обсяги ртуті. Про це повідомляє пресслужба  Міністерства енергетики та захисту довкілля.

Повідомляється, що після вимірювання випаровування ртуті, отримали показник перевищення норми від 4-х до 16-ти разів на різних ділянках. Улітку показник сягає – до 40 разів. Забруднена територія не огороджена і не перебуває під охороною. Поруч із заводом розташовані житлові будинки, офісні приміщення, ТЦ Даринок, культурний центр «Платформа арт-завод» – місце відпочинку киян, де проводять фестивалі вуличної їжі.

«Першочергове завдання на сьогодні – закрити периметр та обмежити доступ людей до майданчика колишнього гідролізного цеху. Наступного тижня ми домовились зустрітися з депутатами та знайти шляхи розв’язання цієї екологічної проблеми», – зазначив Роман Абрамовський.

Заступник міністра зазначив, що Міністерство енергетики підготує усі необхідні документи, щоб прискорити приєднання до Мінаматської конвенції про ртуть.

Нагадаємо, В Києві розпочинають проєкт із демеркуризації «Радикалу»

Читайте також:

Киянам пояснили, куди викидати термометри, батарейки та енерголампи

В Києві модернізують Енергію і збудують новий сучасний сміттєспалювальний завод