Київська міська влада має намір здійснити модернізацію існуючого сміттєспалювального заводу «Енергія», встановивши систему хімічного очищення димових газів. Також у столиці необхідно збудувати новий сучасний сміттєспалювальний завод. Таку пропозицію висловила громада Дарницького та Дніпровського районів під час громадських обговорень 16 листопада 2019 року, зазначає пресслужба КМДА.

Зазначається, що громаді презентували проект системи очищення димових газів, що у 5 разів знизить рівень шкідливих викидів, які утворюються в результаті спалювання відходів.

Як нагадав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, минулого року столична вдала розпочала процес модернізації «Енергії», повернувши завод в управління після багаторічної оренди його компанією «Київенерго».

«Завод «Енергія» був збудований понад 30 років тому і з точки зору сучасних підходів потребує модернізації. Безперечно, в перспективі завод необхідно буде закривати, але йому потрібно забезпечити заміну у вигляді нового сучасного переробного комплексу, який би забезпечував виробництво теплової та електричної енергії за рахунок переробки сміття. Сьогодні у нас є короткострокові плани модернізації «Енергії», яка повинна працювати безпечно та ефективно до моменту закриття. А також, враховуючи пропозицію громадськості, ми готові розпочати проектування сучасного сміттєспалювального заводу за аналогією тих, що працюють в Європі та світі», – сказав Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, сміттєпереробний комплекс збудують у Києві: озвучили застороги

Читайте також:

Київ потребує сміттєспалювальний завод хоча б на 800 тис. тон на рік: активіст

Уряд заборонив продаж пластикових пакетів