Колишнього президента США вперше юридично визнали винним у насильницьких діях сексуального характеру. На лаві підсудних опинився Дональд Трамп.

Суд присяжних визнав, що він домагався колумністки відомого видання, йдеться в ТСН.

“Якщо ви подивитеся на останні мільйон років, то так воно значною мірою і було. Не завжди, але значною мірою так і було. На жаль, чи на щастя” – це відео свідчень Дональда Трампа у справі про зґвалтування. Експрезидент захищає своє давнє висловлювання про те, що жінок можна хапати без дозволу. На судове засідання політик особисто не з’явився, натомість прислав адвокатів.

Тоді як позивачка – колумністка Елізабет Керролл – змушена перед засіданням проходити під прицілами камер і під образливі викрики прихильників Трампа. 79-річна жінка наважилася заговорити про те, що сталося у 90-х – зустріч із Дональдом Трампом в одному з універмагів Нью-Йорка, яка завершилася зґвалтуванням. Керролл каже, до того дня бачилася з Трампом один раз, і в універмазі він її впізнав. “Він сказав: «Гей, ти та консультантка». Я сказала: «Ти той магнат з нерухомості»”, – пригадує жінка.

Трамп попросив Керолл зайти з ним до примірювальної, де напав на неї. Політик все заперечує і твердить, що Керролл не того типу жінок, що йому подобаються. Це твердження одним фото розбиває адвокатка обвинувачення, вона показує Трампу світлину з Керролл і ще кількома людьми. Політик плутає жертву зі своєю колишньою дружиною, його виправляє адвокат.

У суді свідчать і двоє близьких друзів Керролл і кажуть, жінка розповіла їм про насильство незабаром після того, як все сталося. Розповісти про зґвалтування публічно колумністка наважилася лише згодом і почула звинувачення у брехні. Трамп все заперечував, а Керролл називав божевільною. Жінка зізнається, що пішла до суду, бо напад вартував їй репутації, роботи і особистих стосунків. “Я геть не зводжу політичні рахунки. Я зводжу особисті рахунки, тому що він неодноразово називав мене брехухою, і це справді підірвало мою репутацію. Я журналістка. Єдине, що мені треба – це довіра моїх читачів”, – додає вона.

Виступають у суді і двоє інших жінок, які звинувачують Трампа у сексуальному насильстві. Адвокатка жертви доводить, що у політика є певний спосіб дій, який пов’язує всі ці випадки – флірт у публічному місці, а потім несподіваний напад.

Зрештою, суд визнає Дональда Трампа винним – як у сексуальному домаганні, так і в наклепі. Тепер політик має сплатити позивачці 5 мільйонів доларів компенсації.

Це не єдина судова справа проти Трампа – розслідувань щодо нього щонайменше 5 – щодо порушень на виборах, фінансових махінацій, підбурення до штурма Капітолія та неналежного зберігання секретних документів.

Попри це, колишній президент збирається на вибори знову, 2024-го він хоче стати кандидатом від Республіканської партії.