При цьому у наркодилерів вилучили рекордну партію метадону на 2 млн доларів. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Нацполіції та прокуратури м. Києва.

«У вівторок, 21 квітня 2020 року, за результатами спільної спецоперації прокуратури міста Києва та Національної поліції України викрито та ліквідовано потужну наркоорганізацію, члени якої причетні до масового виробництва та збуту на території Києва та Київської області особливо небезпечної речовини метадон.

Спецоперація проходила за участі слідчих СУ ГУ НП в м. Києві, працівників Департаментів протидії наркозлочинності, стратегічних розслідувань, кримінального аналізу, кіберполіції та внутрішньої безпеки Нацполіції України», – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що на двох нарколабораторіях, розташованих у Києві та Київській області, злодії виготовляли метадон і психотропи та збували наркотики як в Україні, так і за кордоном – як оптовими партіями через Інтернет-магазини, так і вроздріб через мобільні додатки та закладки.

«До складу угруповання входило 26 осіб із чітко розподіленими ролями: організатори, «хіміки», які виготовляли наркотики, фасувальники, закладники, оператори, які приймали замовлення, бухгалтери та особи, які обготівковували кошти від продажу метадону», – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання та у транспортних засобах учасників злочинного угруповання, а також у двох нарколабораторіях, вилучено найбільшу кількість метадону – понад 50 кілограмів – на два мільйони доларів США, обладнання для нарколабораторій, прекурсори, транспортні засоби, готівку, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки та інші речові докази.

Наразі правоохоронці затримали 13 учасників злочинного угруповання, серед яких колишній правоохоронець.

«Серед затриманих двоє організаторів, один з яких виявився колишнім працівником відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків органів внутрішніх справ, особи, які забезпечували діяльність нарколабораторій, та фасувальники.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання запобіжних заходів. На вилучені речові докази та майно учасників злочинної організації буде накладено арешт», – повідомили в пресслужбі прокуратури.

Зазначається, що кримінальне провадження розслідується за двома статтями Кримінального кодексу України – ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 313 (Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням).

За даний злочин Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі дії наразі тривають.

https://www.facebook.com/UA.National.Police/videos/235765447775253/

Популярні новини зараз

На війні загинув пілот Мі-8, Віталій Пляка, що прорвався в оточений Маріуполь та зміг повернутись

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

На Київщині вела роботу наша ППО - КОВА

На Фастівщині попрощаються із загиблим командиром Андрієм Невгодом

Показати ще

Нагадаємо, під Києвом затримали молодих наркодилерів (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Вилучили понад 2 тонни на 110 млн: перекрито канали постачання наркотиків до Києва

У киянина вилучили наркотиків на 1 мільйон