Правоохоронці столиці вилучили у наркоторговців понад 2 тонни психотропних речовин та прекурсорів на 110 млн гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури Києва.

«Завдяки спільній скоординованій роботі прокуратури міста Києва, слідчих та оперативних підрозділів ГУ НП у м. Києві та ГУ НП в Чернігівській області, кіберполіції, карного розшуку та Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції України проведено масштабну спецоперацію із затримання учасників міжрегіонального наркоугруповання, які причетні до незаконного перевезення, виготовлення та збуту наркотичних та психотропних речовин у особливо великих розмірах», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 29 лютого 2020 року на території кількох регіонів України розпочалась спецоперація із припинення діяльності злочинної групи.

У ході спецоперації перекрито канали постачання наркотиків до Києва та ліквідовано потужну нарколабораторію із виготовлення так званих «дизайнерських наркотиків», які відносяться до групи синтетичних наркотиків (солі) та амфетаміну.

Перекрито канали постачання наркотиків до Києва
facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Також припинено діяльність двох інтернет-магазинів із продажу наркотиків, створених на інтернет-платформах оголошень та месенджерів.

В ході спецоперації правоохоронці провели близько 20 санкціонованих обшуків за адресами мешкання та в автомобілях причетних осіб, а також в нарколабораторії, розташованій на території міста Чернігів.

«За інформацією слідства, потужності лабораторії дозволяли виготовляти до 25 кг психотропних речовин щотижня. Виготовлений «товар» реалізовувався оптовим покупцям за ціною 1 тис. доларів США за кілограм. Останні у свою чергу збували «психотропи» дрібним споживачам за ціною у 4 тис. доларів США за кілограм.

Під час слідчих дій вилучено обладнання для масового виготовлення синтетичних наркотиків (солей) та амфетаміну, 35 кг солі, близько 28 тисяч таблеток екстазі, понад 3, 7 тисяч «марок», понад 5 кг марихуани, 1,6 кг альфа PVP, близько 1,7 кг амфетаміну, 2 кг псевдоефедрину, 50 гр кокаїну та у значних об’ємах МДМА, метадон, мефедрон тощо.

Загальна вага вилучених наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів становить понад 2 тонни. Вартість вилученого, за попередніми підрахунками, складає 110 млн гривень.

Також вилучено комп’ютерне обладнання, гаджети, банківські картки, 3 автомобіля преміум класу, «чорнові» записи про кількість збутих наркотиків та інформацію про рух грошових коштів на банківських рахунках зловмисників, у тому числі про розрахунки у криптовалюті — біткоїнами», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі правоохоронці затримали 7 злочинців, серед яких організатор, реалізатори та особи, які забезпечували діяльність нарколабораторії.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та тривають слідчі дії.

Популярні новини зараз

У Києві прощаються із українським письменником та видавцем Дмитром Капрановим

У столиці няня-пенсіонерка штовхала та била дівчинку по обличчю, через те, що вона засинала в автобусі

Макарів, що сильно постраждав від російської агресії продовжує відновлюватись - відбудовують п'ятиповерхівку

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Показати ще

За злочин затриманим загрожує від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Столичні школярі замалювали рекламу наркотиків графіті (фото)

Читайте також:

Затримано злочинців, що виготовляли та збували наркотики через інтернет

Вилучили наркотики та шантажували: столичні поліцейські затримані за хабар у 60 тис