Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід волонтерці Марусі Звіробій (справжнє ім’я Олена Анатоліївна Самбул (Біленька), яка підозрюється у погрозах вбивством Президенту України Володимиру Зеленському.

За словами прокурора, Звіробій є підозрюваною у скоєні злочину середньої тяжкості. У зв’язку з тим, що є вірогідність того, що вона може переховуватися від слідства у зоні ООС та впливати на свідків, волонтерці обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання: до 9 квітня 2020 року вона буде змушена носити електронний браслет, зобов’язана прибувати до слідчого у разі виклику та приймати участь у судових засіданнях.

Крім того, Звіробій має здати свої паспорти, а також не виїжджати з Києва.

Звіробій, перебуваючи на засіданні суду, вела себе зухвало, ображала прокурора та Президента України.

Дізнавшись про те, що Володимир Зеленський приїхав на зустріч з Папою Римським в бронежилеті, волонтерка назвала його «сси*лом» та призвала його не ображатись на дівчаток.

«Я об’єктивно вважаю, що наш президент – сси*ло. І чекаю сюди потерпілого. Тому що президент, головний, *лять, командувач країни не повинен ображатися на двох дівчаток… Чого він ходить там у Папи Римського з броником?» – сказала Звіробій.

Прокурора, який наполягав на обранні Звіробій запобіжного заходу, вона назвала «собакою»:
«Собі нашийник одягни, зрозумів? Собака».

 

Нагадаємо, Під час обшуку у Марусі Звіробій знайшли мисливську зброю

Читайте також:

За підозру вбити Зеленського: у будинку волонтерки Звіробій проводять обшуки

Справа Шеремета: підозрювану Юлію Кузьменко залишили під вартою