Під час обшуку у волонтерки Марусі Звіробій, яку підозрюють у плануванні замаху на чинного президента України Володмира Зеленського, знайшли мисливську зброю. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив адвокат Марусі Звіробій Андрій Писаренко. Адвокат волонтерки наголошує, що зберігання такої зброї дозволено законом.

“Я прибув з іншим адвокатом о 8:45. На той момент вже було вилучено три мобільних телефони, які надала сама Біленька, було вилучено блокнот з особистими записами, а також мисливський карабін, глакоствольну мисливську рушницю, турецьку, “Хасан”, 12 калібру, 2014 року. Вилучено було з коментарем слідчого: “Зберігається без достатньої правової підстави”, на що захист зауважив, що дані речі у відповідності до Цивільного кодексу не є речами, ані вилученими з обороту цивільного, ані обмеженими…”, – заявив Писаренко.

Нагадаємо, обговорюючи розмову Зеленського з добровольцями в Золотому в жовтні цього року, Софія Федина і Маруся Звіробий припустили, що саме під час однієї з таких поїздок на президента буде здійснено замах.

Читайте також:

Зеленський підписав закон, що гарантує захист викривачам корупції

Нацгвардія і Нацполіція патрулюють Золоте у посиленому режимі

МЗС України висловило протест через відвідини Золотого депутатом РФ