Сьогодні, 28 листопада, близько 6.30 ранку у смт. Калинівка на Київщині детективи ДБР прийшли з обшуками до будинку волонтерки Марусі Звіробій. Про це повідомляє «Главком» з посиланням на «Страна».

Зазначається, що Маруся Звіробій разом з депутаткою та волонтеркою Софією Фединою підозрюється в плануванні вбивства Президента України Володимира Зеленського.

Як відомо, обговорюючи розмову Зеленського з добровольцями в Золотому в жовтні цього року, Федина і Звіробий висловили припущення, що під час однієї з таких поїздок президент може потрапити під обстріл або стати жертвою замаху.

Повідомляється, що раніше слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань скерували до Генеральної прокуратури проект повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо Президента України народній депутатці від «Європейської солідарності» Софії Федині та волонтерці Марусі Звіробій.

Часом раніше Іван Баканов (голова СБУ) повідомив «Главкому», що справа про погрози чи то «тривожні прогнози», висловлені на адресу президента з боку нардепа Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій матиме продовження найближчим часом.
В соцмережах йде обурене обговорення того, що відбувається.

Софія Федіна у Фейсбуці розмістила відео обшуків у Звіробій, та зазначила, що почалась ера НКВС і той, хто промовчить сьогодні, стануть наступними завтра.

“Вітаю! Сьогодні почалася ера новітнього #НКВД.
Всі, хто промовчить сьогодні, стануть наступними завтра”, – написала Софія.

 

Відомий журналіст та політтехнолог Тарас Березовець на своїй сторінці у Фейсбуці написав, що турбодіктарура в дії.

Політтехнолог нагадав, що днями повідомляв про те, що Софії і Марусі висуватимуть підозру в організації злочинної групи. Журналіст констатує факт, що ця подія є підготовкою до нормандської зустрічі. Та запитує, чи це вже політичні репресії, коли приходять до воїнів ВСУ, а не до сепаратистів.

“Ну що, вітаю. Турбодіктатура в дії. У будинку в Калинівці у Марусі Звіробій ДБР проводить обшук. На слідчих діях присутні співробітники підрозділу Альфа СБУ. Слідчі погрожували виламати двері. Маруся вела трансляцію, яка перервалася. Зараз зв’язку з нею немає. Судячи з усього, обшук проводиться в рамках справи про «загрозу вбивства» Зеленського. Я писав днями, що Sofiya Fedyna і Marusya Zvirobiy висуватимуть підозра в організації злочинної групи. І ось це відбувається. Така підготовка до нормандської зустрічі. У мене запитання. Це вже політичні репресії, коли приходять до воїнів ВСУ, а не сепаратистам, або ще ні?!”, – написав Березовець.

Нагадаємо, «Я ж не лох». Зеленський «наїхав» на військового через запитання про протести — відео

Читайте також:

Популярні новини зараз

16-річного Максима, що загинув на станції фунікулера через конфлікт з працівником УДО, поховали на Берковецькому кладовищі

На війні загинув пілот Мі-8, Віталій Пляка, що прорвався в оточений Маріуполь та зміг повернутись

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Американський благодійник викупив ЖК у Софіївській Борщагівці та вже надав квартири для переселенців

Показати ще

В мерії Ужгорода тривають обшуки

ДБР йде шляхом Януковича – Порошенко про обшуки