Нещодавно президент США Джо Байден закликав виїхати з України усіх американців, які залишаються у країні. Слідом за ним до громадян Сполучених Штатів звернулось американське посольство.

Про те, чи планують американці покидати Україну розповів мешканець Києва та громадянин США Арнольд Штерентал в ефірі програми “Київ. Newsroom” на телеканалі “Київ”.

За словами чоловіка, він не планує покидати Україну і не вірить у попередження посольства.

“Я беру позицію чекати та дивитися, що буде відбуватися. Такі розмови від американського посольства вже давно відбуваються. Тому я особисто не маю планів від’їжджати”, – пояснив чоловік.

Він зазначив, що його друзі також не мають намірів покидати України та їхати до США. А попередження посольства про не можливість надання послуг під час воєнного конфлікту Арнольд назвав зрозумілим фактом.

“Я ніколи не сподівався, що посольство буде мені допомагати. Посольство не має мене рятувати і я впевнений, що вони та самі це розуміють. Тому, якщо щось розпочнеться, то кожен буде сам за себе”, – каже Арнольд.

Він також додав, що єдине нащо наразі впливає у його житті ця ситуація – це робота. Адже він працює у сфері нерухомості та економіка та бізнес дуже страждають.