Курт Волкер переконаний, що військова підтримка Пентагону є навмисно повільною, адже з боку армії США є певні вагання щодо постачань Україні озброєння. Водночас він впевнений, що незабаром всі ці “беззмістовні” обмеження буде подолано.

Про це заявив колишній представник колишній спеціальний представник США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю Пітеру Залмаєву для ютуб-каналу “Прямий”.

“Я думаю, що підтримка Пентагону є навмисно повільною. Перший набір HIMARS складався з двох установок. Це справді несерйозно, але як тільки їх було впроваджено в українські сили, їх почали надавати все більше і більше. Зараз їх уже 16, а скоро може бути 20. І це добре. У останньому оголошеному раунді допомоги є багато боєприпасів HIMARS, що також дуже добре”, – зазначив він.

США й партнери пришвидшать постачання зброї Україні – Волкер
Волкер розповів, що з боку армії США є певні вагання щодо постачань Україні озброєння.

“Росіяни дійсно мають захист від цих ракетних снарядів навколо командних пунктів, і ви повинні бути в змозі подолати це. Обійти його можна запустивши кілька снарядів і важливо, щоб вони у вас були. Щодо більшого, то я вважаю, що з боку армії США є певні вагання щодо того, скільки ми беремо з наших власних запасів, щоб дати Україні”.

Водночас він висловив упевненість, що незабаром будуть подолані всі ці обмеження, які “не мають жодного сенсу”.

“Я вірю, що ми можемо зробити більше. Крім того, я вважаю, що це пов’язано з обережністю Білого дому, про яку ми говорили щодо 300-кілометрового діапазону ракет ATACMS. Досі є вагання щодо надання боєприпасів з таким радіусом враження. Але я сподіваюся, що ми подолаємо це. Принаймні тому, що ці обмеження не мають жодного сенсу”.