На Київщині поліція встановила зловмисника, за вини якого вогнем знищено 5 га лісництва в зоні віджуження. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Поліції Київщини.

Правоохоронці встановили, що зловмисником, через якого виникла масштабна пожежа в зоні відчуження, виявився 27-річний мешканець села Рагівка.

Як він сам пояснив поліцейським, задля забави він підпалив сміття та траву. Але вогонь вітром перекинуло далі і «жартівник» вже не зміг впоратися та загасити багаття власноруч.

Пожежа охопила ліс та від вогню постраждало 5 га. До ліквідації пожежі були залучені працівники ДСНС та спецтехника. Дим від пожежі в Чорнобильських лісах дістався і до Києва та від смогу кілька діб страждали мешканці столиці.

«Повідомлення про загорання трав’яного настилу на території Котовського лісництва, що знаходиться на території зоні відчуження, надійшло до поліції столичної області від рятувальників.

До ліквідації пожежі були залучені працівники ДСНС та спецтехніка. Вже за кілька годин пожежу вдалося локалізувати.
Під час проведення невідкладних заходів працівники Іванківського відділу поліції встановили особу, причетну до виникнення пожежі», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України та вирішується питання щодо оголошення підозри 27-річному мешканцю села Рагівка.

 

Нагадаємо, За спалювання трави та сміття в Києві жорстко каратимуть

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Масштабна пожежа під Києвом: дим затягнув Броварську трасу (відео)

Популярні новини зараз

Автобус впав у прірву на Київщині – є загиблі, на місці ДТП працює поліція

Мер Гамбурга прибув до Києва

Паркова памʼятка "Межигір’я" розпочинає свою роботу в травні у новому форматі

Вибухнув котел, господарі отримали опіки — поліція Київщини встановлює обставини

Показати ще

Київ та передмістя страждають від пожеж: цілий день гасили вогонь на Колекторній