Мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конференції 6 квітня заявив, що звернувся до правоохоронних органів з вимогою оперативно встановлювати паліїв сухої трави і сміття в столиці та жорстко їх карати. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Як зазначив Кличко, за останній час в столиці різко зросла кількість масштабних пожеж через підпал сухостою та сміття. Він наголосив, що тільки за кілька днів початку квітня рятувальники близько 40-ка разів виїжджали на гасіння пожеж в екосистемах.
Мер наполягає на тому, що правоохоронні органи оперативно встановлювали та карали паліїв.

«Сьогодні в місті відбувається велика кількість випадків підпалу сухої трави, сміття, листя. І все це – людський фактор. Тобто роблять це люди, які мешкають в Києві! За останніх два тижні вогнеборці столиці 131 раз виїжджали на гасіння пожеж в екосистемах столиці! Тільки за минулу добу в Києві зафіксували близько 40-ка пожеж. Хочу звернутися до правоохоронних органів. Оперативно встановлювати особи паліїв і жорстко їх карати. Можна відправляти до мене – на виправні роботи!» – заявив Віталій Кличко.

Кличко також звернувся до киян повідомляти про підпали в екосистемах.

«Тільки разом ми зможемо виявляти цих варварів! І, якщо ви стали свідками підпалу трави, листя, або розведення багаття, – негайно звертайтеся до поліції!» – сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, через підпали сухої трави Київ та передмістя страждають від пожеж

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Масштабна пожежа під Києвом: дим затягнув Броварську трасу (відео)

Київ у вогні: за добу пожежники столиці 10 разів гасили суху траву