Протягом 25 березня, столичні пожежно-рятувальні підрозділи 11 разів виїжджали на гасіння пожеж, пов’язаних із горінням трав’яного настилу та очерету. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Головне управління ДСНС України у м. Києві.

Так, протягом лише однієї доби, у Деснянському районі – 5 пожеж, Дарницькому – 2 пожежі, Голосіївському, Солом’янському та Святошинському районах – по 1 пожежі, а також 1 пожежа на території Київської області.

Рятувальники розповіли, що найскладнішою пожежею стало займання сміття на відкритій місцевості у Дарницькому районі столиці на площі 500 кв. м на вул. Колекторній.

«Головна складність цієї пожежі полягала в тому, що глибина сміттєвого покриву складала від 3 до 5 метрів та була загроза його обрушення», – йдеться в повідомленні.

Через відсутність належного водопостачання вогнеборцям доводилось підвозити воду, та й через вузький під’їзд до осередку займання, не було можливості під’їхати більше ніж одній пожежній автоцистерні. Через складнощі рятувальники боролись із вогнем цілий день.

«Виклик щодо цієї пожежі поступив до оперативно-координаційного центру о 07:25. О 14:21 вогнеборці локалізували пожежу, а о 16:29 – ліквідували», – повідомили в пресслужбі.

Крім того, рятувальники б`ють на сполох – майже тиждень вогнеборці безперестанку гасять великі площі пожеж на відкритих територіях у Деснянському районі на вулицях Крайня та Пухівська.

«Все це, скоріш за все, пов’язано із тим, що цьогорічна зима супроводжувалася високими, як для такої пори року, температурними показниками повітря, також випала мінімальна кількість опадів за вказаний період і через це, рівень ґрунтових вод нижчий ніж зазвичай. Тому висохша трава, дерева та кущі, а також подекуди торф’яна місцевість, глибина якої досягає 2-3 метрів постійно горить», – розповіли в ДСНС.

Причини виникнення пожеж встановлюються.

На щастя, ніхто під час пожеж не постраждав.

Рятувальники столиці в котре закликають не використовувати відкритий вогонь задля спалення сухої трави та очерету. А якщо помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно зателефонуйте за номером “101”!

Нагадаємо, Пожежа та вибух в квартирі на Маяковського: що сталось

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Популярні новини зараз

У столиці посилять заходи протидії ДРГ та можливим обстрілам Києва - Рада оборони Києва провела засідання

Унікальну частину 800-річної стіни церкви доби Київської Русі представили в столичному музеї

У Київській ОВА обговорюють питання експорту агротоварів з регіону

СБУ затримала агентурну групу фсб, яка готувала ракетні удари по Київській телевежі та ТЕЦ

Показати ще

Читайте також:

Київ у вогні: за добу пожежники столиці 10 разів гасили суху траву

Пожежа з вибухом: вночі у Деснянському районі чоловіка рятували з-під завалів