З приходом весни та суттєвим підвищенням температури повітря, кияни активно розпочали прибирати власні ділянки, спалювати сухостій, тому у ДСНС збільшилась кількість викликів на гасіння пожеж на відкритих територіях. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на ДСНС у м. Києві.

«Лише впродовж 12 березня, пожежно-рятувальні підрозділи ГУ ДСНС України у м. Києві 10 разів виїжджали на гасіння пожеж, пов’язаних із горінням трав’яного настилу та очерету (Дарницький та Голосіївський райони – по 3 пожежі, Деснянський район – 2 пожежі, Святошинський та Оболонський райони – по 1 пожежі). Загалом, площа займання протягом дня склала 3,24 Га.

Найскладнішою пожежею стало займання трав’яного настилу, очерету та кущів у Деснянському районі столиці на площі 1 Га на вул. Закревського. Складність цієї пожежі полягала в тому, там було декілька осередків займання. Виклик щодо цієї пожежі поступив до оперативно-координаційного центру о 14:09. О 16:31 вогнеборці локалізували пожежу, а о 17:48 – ліквідували. На місці події працювали 12 чоловік особового складу та 3 одиниці основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки», – зазначили в пресслужбі ДСНС.

На щастя, внаслідок пожеж ніхто не постраждав. Причини виникнення загоряння наразі встановлюються.

В пресслужбі зазначили, що всього з початку року підрозділами Головного управління ДСНС України у м. Києві здійснено 23 виїзди на гасіння пожеж в екосистемах міста, загальною площею 8,45 Га.

Головне управління ДСНС України у м. Києві неодноразово зверталось гостей та мешканців Києва із застереженням щодо використання відкритого вогню задля спалення сухої трави та очерету.

« Пам’ятайте, що залишене без нагляду багаття, кинутий недопалок або неконтрольоване випалювання трави може призвести до масштабних пожеж, а головне – несе у собі загрозу життю та здоров’ю людей, та й вмить може стати причиною непоправної катастрофи природного характеру!», – йдеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Нагадаємо, Весняні толоки: киян закликають не спалювати суху траву

Читайте також:

На Куренівці пожежа охопила СТО з автівками (відео)

На Печерську гасили пожежу у багатоповерхівці