Бойові дії у Бєлгородській області РФ є прямими наслідками повномасштабної війни проти України. Все, що відбувається на території так званої Росії — це внутрішній конфлікт.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов під час телемарафону, пише «TrueUA».

“Російський добровольчий корпус” і “Легіон свободи Росії”, які взяли за себе відповідальність за бойові дії, складаються виключно з громадян РФ. У розвідці додали, що такі події у Бєлгородській області — прямі наслідки повномасштабної війни і вторгнення путінського режиму в Україну.

“Сьогодні ці громадяни Росії повернулись додому — там їх зустріли і підтримали мешканці цих територій. Сьогодні люди зі зброєю в руках готові боротися за визволення Росії від режиму внутрішньої путінської окупації. Оскільки інших інструментів боротьби — законних, через суди, через інші мирні акції протесту — диктаторський режим Путіна просто їм не залишив. Деградація триває на всіх рівнях, і протестний рух набирає обертів і на інших землях і територіях утворень, які наразі називаються Російською Федерацією”, — сказав він.

Нагадаємо, на території Бєлгородської області легіон “Свобода Росії” та Російський добровольчий корпус проводять операцію для створення “смуги безпеки” для захисту цивільних українців від “режиму Путіна”. До цього залучені виключно громадяни Росії.

Від дев’ятої години ранку в Бєлгородській області Росії чутно вибухи. На кордоні нібито триває потужний бій із застосуванням танків та безпілотників. Користувачі соцмереж опублікували відео, на якому, як стверджується, танки заїжджають на територію Росії на КПП “Грайворон”. Місцеві ЗМІ повідомляють про запеклі бої з “ДРГ” на кордоні. У мережі також з’явилася інформація про нібито знищення прикордонного пункту у Бєлгородській області. Повідомляється про “десятки поранених та вбитих”.

В Бєлгородській області РФ вже оголосили про введення “правового режиму контртерористичної операції”. Росіян попередили про жорсткі обмеження. Також військові в терміновому режимі евакуйовують сховище ядерних боєприпасів з об’єкта “Бєлгород-22”.