У ніч на 14 травня по всій Україні оголошувалася повітряна тривога. У низці областей пролунали вибухи. Глава Офісу президента Андрій Єрмак закликав серйозно ставиться до тривоги й пройти в укриття.

Про це пише “Главред”.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що російські окупанти влаштували вже сьому атаку на столицю з початку травня. За попередньою інформацією, до опівночі армія країни-агресора РФ запустила в повітряний простір навколо столиці дрони-розвідники. Найімовірніше, для виявлення позицій нашої ППО.

“Всі БПЛА, що рухалися в напрямку Києва, були знищені на далеких підступах. Після півночі була повітряна тривога, пов’язана з атакою ймовірно крилатих ракет, запущених зі стратегічних бомбардувальників з Каспійського напрямку! Але в повітряному просторі навколо столиці таких крилатих ракет не було зафіксовано”, – повідомив у Telegram начальник КМВА Сергій Попко.

За попередніми даними, руйнувань та травмованих у місті немає.

У Тернополі під час повітряної тривоги пролунали вибухи, сталося загоряння нежитлової будівлі. Про це повідомив мер міста Сергій Надал.

“Внаслідок ракетних обстрілів в Тернополі є влучання в складські приміщення. На місці працюють всі необхідні служби”, – написав він у Telegram.

Двоє людей отримали травми. Вони з опіками та осколковими пораненнями перебувають у лікарні.

“Якщо ви побачили уламки збитої ракети, не підходьте близько і не торкайтеся. Одразу викликайте поліцію та рятувальників. У разі повторної хвилі ракетної атаки не ігноруйте сигнал тривоги”, – додав він.

Вночі в містах України лунали вибухи через атаку окупантів: що відомо
Пізніше глава ОВА Володимир Труш уточнив, що в Тернопільській області під час другої повітряної тривоги минулої ночі окупанти вдарили по цивільних об’єктах.

“Приліт” зафіксували о 05:00. Внаслідок удару зруйновано два та пошкоджено 12 дачних будинків. Уламки пошкодили цивільні торговельні та господарські об’єкти, а також 9 автомобілів. Пожежу оперативно загасили рятувальники, потерпілих внаслідок обстрілу немає.

Російські війська вночі, 14 травня, завдали ударів по Харкову, цілилися в інфраструктурний об’єкт. Про це повідомив у Telegram мер Харкова Ігор Терехов.

Окупанти завдали ракетного удару по Новобаварському району міста Харків. На щастя, жертв і постраждалих немає.

Популярні новини зараз

Депутатів Київради судитимуть за ухилення від військової служби — ДБР

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

У Києві відсьогодні з'явились нові патрулі — у поліції надали деталі

На Київщині в сел. Лісники парафія долучилась до ПЦУ

Показати ще

“Цілилися по інфраструктурному об’єкту. У довколишніх будинках вибило скло і двері, але обійшлося без значних руйнувань”, – зазначив Терехов.

У Херсоні вночі 14 травня також пролунали звуки вибухів, передає Суспільне.

Офіційна інформація про причини й наслідки вибухів поки не повідомлялася.