російська армія за добу здійснила атаки на вісім областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 середи, 21 грудня.

У Сумській області вчора росіяни із мінометів били по Зноб-Новгородській громаді. 19 мін розірвалися на прикордонній території. Жертв і руйнувань немає.

У Запорізькій області минулої доби армія рф обстріляла цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Веселянка, Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Кам’янське, Новоданилівка, Мала Токмачка, Ольгівське, Чарівне, Малинівка, Дорожнянка, Білогір’я, Щербаки, Темирівка, Новоандріївка, Степове, Малі Щербаки, Плавні, Степногірськ. Є руйнування житла та об’єктів інфраструктури.

У Дніпропетровській області під вогнем російських “Градів” і важкої артилерії знову перебував Нікопольський район. Ворог обстріляв Марганецьку, Мирівську і Червоногригорівську громади, випустив понад 70 снарядів.

У Марганецькій та Червоногригорівській громадах пошкоджені близько 10 приватних будинків, шість господарських споруд, газогін та лінії електропередач. У Мирівській громаді наслідки обстрілу з’ясовуються.

У Харківській області російські війська вели обстріли прифронтових та прикордонних територій Чугуївського, Куп’янського, Харківського та Ізюмського районів.

Триває пожежа в Ізюмському районі на промисловому об’єкті. На місці працюють рятувальники.

Вчора вдень внаслідок ворожого обстрілу у Вовчанську був зруйнований житловий будинок. Поранена і госпіталізована 72-річна жінка.

За добу на Харківщині піротехніки ДСНС знешкодили 305 ворожих вибухонебезпечних предметів.

У Луганській області Сили оборони України відбили атаки росіян у районах Підкуйчанська, Діброви і Білогорівки.

На Куп’янському і Лиманському напрямках загарбники відкривали вогонь в районах Стельмахівки, Макіївки, Площанки, Невського, Червонопопівки і Діброви.

У Донецькій області вчора ввечері ворог здійснив обстріл центральної частини Курахового. Пошкоджені п’ятиповерхівки, приватні автомобіль, газогін.

Популярні новини зараз

Столичні митники спалили 11,5 тис. "яєць-сюрпризів" від "Barbie", які виявились китайською підробкою

У Києві затримали на хабарі проректора НУБІП, який допомогав уникнути мобілізації через аспірантуру

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

У справі про розкрадання майже ₴13 млн на закупівлі швидких, директора КО “Київмедспецтранс” взяли під варту

Показати ще

У Костянтинівці вчора вдень війська рф здійснили ракетний удар, пошкоджені дитсадок, багатоповерхівки.

Минулої доби російська армія вела постійні обстріли Бахмута.

В Авдіївці зафіксовані поодинокі ворожі удари як по старій частині міста, так і по центральній. Зранку відбувся масований обстріл з РСЗВ із запальними елементами. По лінії оборони навколо міста обстріли тривали майже всю ніч.

За добу на Донеччині двоє цивільних загинули і восьмеро були поранені.

У Миколаївській області минулої доби ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, росіяни продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру населених пунктів вздовж правого берега Дніпра. Зокрема вогневого ураження зазнали райони населених пунктів Новодмитрівка, Кам’янське, Республіканець, Новоберислав, Берислав, Понятівка, Микільське, Садове, Токарівка, Антонівка, Берегове.

Загарбники обстріляли із РСЗВ “Град” село Гаврилівка Новоолександрівської тергромади. Пошкоджено школу, училище, сільраду, амбулаторію та будинок культури. Жертв серед населення немає.

У селі Новоберислав на протипіхотній міні “Лепесток”, залишеній росіянами, підірвався місцевий житель. Чоловік залишився без частини ноги.

На звільненій частині Херсонщини для відновлення електропостачання працюють 26 бригад. Тривають роботи із розчищення доріг. Вибухотехніки Нацполіції і ДСНС знешкодили близько 500 вибухонебезпечних предметів. Працює міжнародна організація “Лікарі без кордонів”.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.