При підготовці матеріалу використовувалися джерела: Telegram-канали "Укренерго", ДТЕК, Facebook-сторінка генерального директора компанії YASNO Сергія Коваленка та Міненерго.

Пошкодження у центрі України

"Укренерго" повідомило про пошкодження внаслідок атаки дронів магістральних повітряних ліній електропередачі та ліній розподілу обленерго в центральному регіоні. Це означає, що надійність енергоживлення в регіоні знижена.

"В період виконання відновлювальних робіт можливі обмеження енергопостачання в Києві та Київській області", - йдеться у повідомленні.

Енергетики зазначають, що для ліквідації наслідків російської атаки потрібен час. Тому жителів столиці та Київської області закликають економити світло.

Аварійні відключення у Києві

Директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко зазначив, що у столиці пошкоджені електромережі. Тому є аварійні відключення світла.

За даними ДТЕК, у Києві без світла 151 житловий будинок, 75 приватних будинків та 12 установ.

Знеструмлена частина Київської області

Енергетики ДТЕК також повідомили, що через масовану атаку зникло електропостачання в 16 тисячах домівках Київської області. Зокрема, без живлення залишається 296 родин у Вишгородському районі області.

Міністерство енергетики уточнило, що у регіоні відключалися повітряні лінії 330 кВ. Попередня причина - пошкодження внаслідок обстрілу.

Ремонтні бригади вже виїхали на місця пошкоджень. Триває відновлення.

Популярні новини зараз

Назавжди 30. На фронті загинув військовий із Київщини Іван Будник

Співробітнику УДО, через дії якого загинув підліток на фунікулері в Києві, загрожує довічне ув'язнення

Відома психоаналітик та дружина військовослужбовця 47-ї бригади ЗСУ Федора Кубасова прагне залишити його без помешкання

Дерусифікація столиці — демонтовано погруддя Алєксандру Пушкіну та меморіальна дошка русифікатора Івана Білодіда

Показати ще

Решта України

Наразі ситуація зі світлом в Україні контрольована. Енергетики не повідомляють про екстрені ситуацію чи відключення світла в інших областях.

Варто додати, що вчора в Україні спостерігалися незначні відключення у деяких областях. Причиною знеструмлень було негода.

Масована атака на Київ

Цієї ночі окупанти випустили по Україні 75 дронів-камікадзе типу "Шахед". Наші сили протиповітряної оборони збили 74 безпілотники. Головною ціллю росіян був Київ. Сьогоднішня атака "шахедів" на столицю України була наймасштабнішою з початку повномасштабної війни.

У столиці уламки збитих дронів впали у декількох районах, є руйнування. Через обстріл Києва постраждали 5 осіб. Серед них 11-річна дитина.