Місячний абонемент на паркування автомобіля на будь-якому із муніципальних майданчиків Києва та додати автомобіль у свій профіль відтепер можна у додатку міських послуг Kyiv Smart City. Про це повідомили у Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

«Відтепер водії можуть сплачувати за паркування у додатку Kyiv SmartCity. На муніципальних майданчиках не потрібно буде шукати паркомат, прикріплювати чек оплати до лобового скла, купувати талони і таке інше. Контролер за номером авто зможе знайти абонемент у загальному списку і тим самим перевірити, що за паркування сплачено. Це черговий крок реалізації «міста у смартфоні» та поширення cashless-культури», – повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Зазначається, що крім уже працюючих, у додатку Kyiv Smart City став доступним розділ «Паркувальні абонементи», у якому і можна придбати абонемент на паркування. Абонемент буде діяти на платних муніципальних парковках Києва протягом одного календарного місяця, але розробники вже працюють над можливістю погодинної оплати. Також під час покупки можна замовити фізичну копію абонемента (опціонально).

Нагадаємо, Kyiv Smart City інформуватиме про перекриття доріг та зміни маршрутів транспорту

Читайте також:

Запрацював сервіс для пошуку евакуйованих авто

В Україні запустили сервіс перевірки дипломів онлайн