Станом на 18.00 3 листопада 2022 року, незважаючи на оголошене завершення часткової мобілізації, військове керівництво російської федерації продовжує набір так званих «добровольців» для у часті у війні на території України.

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ, на якій посилається АрміяInform.

Військкомати отримали вказівки щодо подальшого формування так званих добровольчих підрозділів. Цими «добровольцями» можуть стати чоловіки з погашеною судимістю, без обмеження віку та за будь-якого стану здоров’я, окрім осіб, що мають офіційний статус інваліда. Щоб уникнути юридичних та фінансових зобов’язань, укладання контракту з міністерством оборони російської федерації з такими особами не передбачається.

Раніше відмобілізований особовий склад має низький рівень морально-психологічного стану, що призводить до надзвичайних подій у місцях дислокації. Так, в підрозділах 57 мотострілецької дивізії так званих територіальних військ, на етапі злагодження в Казані, самовільно залишило частину понад 15 осіб солдат і сержантів, а під час передислокації в Україну ще двоє мобілізованих вчинили самогубства.

Крім того, основною проблемою вже діючих окупаційних підрозділів, крім приватних військових кампаній, залишається низька навченість особового складу та швидкий вихід з ладу бойової техніки, що знята зі зберігання і не пройшла відповідного обслуговування.