24 вересня в павільйоні «‎Наука» на ВДНГ відкриється інтерактивний простір «‎Музей науки» від Малої академії наук України. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News з посиланням на організаторів.

Мета інтерактивного простору — стати місцем, де кожний охочий зможе зробити перший крок у науці, а також показати, як відкриття, формули та фундаментальні дослідження пов’язані з нашим щоденним життям.

В пресслужбі повідомили, що Музей створений у співпраці МАН з Міжнародною асоціацією науково-технологічних центрів (ASTC). Над експозицією, що складається з 7 блоків, працювали команди з України, Канади, США, Польщі та Швеції.

На відвідувачів чекають більше 100 інтерактивних експонатів.

“У новому музеї можна покататися на велосипеді з квадратними колесами (таких всього чотири у світі!), запустити блискавки в котушці Тесли, дослідити, як із піску створюють мікрочипи, власноруч зібрати міст Леонардо Да Вінчі, жбурнути кулю для боулінгу просто в скло, роздивитися 3D-модель людського тіла, помацати, почавити, покрутити більше 100 крутих експонатів!”, – повідомили організатори.

Нагадаємо, у Києві з`явиться Віртуальний музей Івана Франка

Читайте також:

Обвалився портик: Національний Художній музей у Києві закривають на реставрацію

Музей Марчука можуть створити за кошти міста, якщо картини передадуть до Держфонду

Музею не буде: Київрада відсудила у художника Івана Марчука 6 млн гривень