За словами в. о. першого заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, ця ініціатива з’явилась після того, як було введено мораторій на будівництво в буферних зонах «Софії Київської» та «Києво-Печерської Лаври». Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

За його словами, фактично це стало офіційною забороною будівництва приватної будівлі, де, у тому числі, мав знаходитись музей Івана Марчука.

«Мультифункціональна декількаповерхова будівля з величезним паркуванням, офісними приміщеннями і ресторанами не може бути побудована на схилах Дніпра. А саме в цьому приміщенні мав знаходитись музей Марчука. Крім того, ця територія підпадає під буферну зону Національного заповідника «Софія Київська» і там заборонено будь-яке нове будівництво. Тому інформація, що місто відсудило у художника суму у 6 мільйонів гривень некоректна. Ділянка, про яку йдеться, вже більше 10 років в оренді у приватної структури, і жодне будівництво там так і не було розпочато. Водночас, ми відкриті до прямого діалогу з митцем. І зважаючи, що будувати на цій території не можна, разом із Департаментом комунальної власності та Департаментом культури ми напрацювали варіанти, де можна розмістити музей з урахуванням розташування на найкращих туристичних маршрутах», – зазначив Валентин Мондриївський.

Також в КМДА озвучили умови, за яких може бути реалізовано проєкт «Музей Івана Марчука» за кошти міста. А саме – картини видатного митця мають бути передані до частини Державного музейного фонду України.

Зазначається, що надалі вони зберігатимуться в одному з музеїв міста Києва, а після створення персонального музею митця стануть основою його колекції.

Нагадаємо, раніше сайт Хрещатик.news писав, що Музею картин Івана Марчука не буде – Київрада відсудила у художника 6 млн гривень

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

В столиці знайшли місце для Музею картин Івана Марчука

3D-тур та аудіогід чотирма мовами: у Києві з`явиться Віртуальний музей Івана Франка