Іван Марчук – відомий у всьому світі сучасний український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Шевченка, автор близько п’яти тисяч картин.  У 2007 році потрапив до списку «100 геніїв сучасності» за рейтингом «Daily Telegraph».

Стало відомо, що у приміщеннях колишнього Подільського військкомату, у двох будівлях, розташованих на вулиці Сагайдачного 20/2 (А і Б), планують створити новий музейно-виставковий центр з картинами відомого українського митця сучасності. Про це повідомляє «Вечірній Київ».

«Сьогодні йде робота щодо формування фонду картин Марчука. Їх передадуть столичній громаді і створять музей для киян», – розповів голова ради Почесних громадян Києва Микола Поліщук.

У профільному департаменті КМДА зазначили, що спочатку має бути передана колекція картин, на підставі якої створять музей.

Крім того, зазначається, що для створення музею картин Івана Марчука, ще потрібно отримати письмову згоду самого митця, Івана Степановича, який наразі перебуває на лікуванні.

Нагадаємо, ТОП-5 перспективних українських художників, в яких варто інвестувати

Читайте також:

В Україну повернули картину відомого художника, вивезену нацистами

Національний художній музей України відкривається після реставрації